רכיבה על סוסים בישראל

סוס הוא חיה יפה, מהירה, חזקה ומדהימה אשר ליוותה את האנושות במשך אלפי שנים. היא שימשה לעבודות במשק הבית, לחקלאות, ככלי תחבורה, ככלי מלחמה ועוד. עם השנים, אומצו מיתוסים רבים על סוסים. בפוסט זה ננסה לחקור חלק מהמיתוסים ולהבהיר מעט לגבי מקורם ואמינותם.

 מיתוסים על סוסים

סוסים רעים מטבעם

בעולם קיימים הרבה סוסים אשר לא אומנו בצורה נכונה. יותר מזה, הם קיבלו יחס משפיל ופוגע מצד אנשים שפגשו במהלך חייהם. לכן, לא פלא שחלק מהסוסים לא סומכים על בני אדם וכתוצאה מכך מתנהגים בצורה פרועה ומפחידה.

לעומת זאת, סוסים אשר נולדו וגדלו " בבית חם ואוהב", קיבלו יחס הוגן מאנשים ואומנו על ידי מאמנים מקצועים, לרוב, מאוד חברותיים, נחמדים וישמחו לעשות כל מה שנבקש מהם.

רכיבה דומה לישיבה

אחרי שיחה קצרה עם אנשים שרוכבים על סוסים, תבינו שרכיבה זה הרבה יותר מסתם ישיבה. השרירים שלכם יעידו על כך אחרי הרכיבה הראשונה שלכם. רוכבים מקצועים נראים כאילו הם סתם יושבים ולא מתאמצים אך זו רק השליה. ככל שהרכיבה שלכם תשתפר, כך היא תהיה דומה יותר לישיבה. למעשה, בזמן הרכיבה הרוכב משתשמש בידיים, ברגליים, בשיווי משקל ומוח.

סוס ירוץ לאסם בוער

יתכן שבעבר הרחוק, במקום לא ידוע, סוסים שניסו לברוח משריפה גדולה רצו לאסם בוער. אך כיום ידוע שסוס היא לא חיה כל כך טיפשה על מנת לברוח משריפה לתוך אסם בוער.

סוסים אף פעם לא חולים

החלק הנכון במיתוס הוא שסוס פוני היא חיה חסינה אשר יכולה לא לחלות במשך מספר שנים. אך כאשר מדברים על סוסים רגילים, המיתוס פשוט לא נכון. סוסים, בדומה לחיות אחרות, יכולות לחלות במגוון רחב של מחות. לכן, נהוג פעמיים בשנה לבצע בדיקה מקיפה לכל הסוסים על ידי וטרינר מקצועי. הבדיקה נועדה לגלות מחלות בזמן ולטפל בהם בהתאם לצורך.

סוסים תמיד ישנים בעמידה

סוסים אכן לעיתים מנמנמים בעמידה. סוג זה של שינה (נימנום) השתרש בהם, ככל הנראה, מתקופתם הפראית, כאשר חייהם באופן תמידי היו תחת סכנה מחיות פרא שונות. אך כאמור, השינה הזו היא בגדר נימנום בלבד. על מנת לישון שינה טובה ובריאה, על הסוס לשכב על אחד מצדדיו או להתיישב על האדמה.