רכיבה על סוסים בישראל

לפני שאתם מתקשרים עם הסוס ואמורים לו לאיזה כיוון ללכת, באיזה סגנון רכיבה ובאיזה קצב, אתם צריכים ללמוד לשלוט בגופכם. אתם לא תוכלו להגיד לסוס מה ואיך לעשות עד שלא תהיו בתנוחה נכונה במרכז הכובד שלו.  רק שילוב של זוויות מתאימות ותזמון נכון, יאפשרו לכם שליטה אמיתית בסוס. לכן אתם צריכים לשבת על סוס באופן בלתי תלוי ממנו.

רגיעה היא מיומנות שכל רוכב מתחיל חייב לשלוט על מנת לשבת על הסוס באופן חופשי ובלתי תלוי ממנו. הרוכב צריך להיות רגועה הן רגשית והן פיזית. כל השרירים חייבים להיות משוחררים וכל המפרקים חופשיים. רוב הרוכבים נושאים מתחים איפשהו בגוף המתבטאים דרך כאב בחלק התחתון של הרגל. כתוצאה מכך, הרוכב לא מסוגל לעקב אחר תנועות הסוס וכך מקשה על הרכיבה. לכן, הדבר הראשון שהמדריך שלכם צריך לעבוד עליו הוא רגיעה ושחרור מתחים.

למעשה, אם אתם עושים סיבוב על גבו של הסוס בצורה מתוחה, כל תשומת ליבו תהיה בקשיחות ובחוסר גמישות שלכם אשר גורמים לו אי נוחות וסבל רב. קרי, אם יש משהו שמפריע לסוס שלכם בעת הרכיבה, אז כל ניסיון לתקשר איתו ככל הנראה יכשל. דמיינו לעצמכם מצב בו, בזמן רכיבה, מתחיל לכאוב לכם משהו באופן בלתי נסבל. האם תהיו קשובים למדריך שלכם או תקדישו את כל תשומת הלב בהתמודדות עם הכאב? לכן, רגיעה חשובה בכל סגנן הליכה או ריצה וברכיבה על כל סוגי הסוסים.

רגיעה רגשית היא צידו השני שלרגיעה פיזית. אם לא תהיו רגועים רגשית, אם אתם מעוצבנים או כועסים על משהו, אם אתם מפחדים מהסוס, אז יהיה לכם מאוד קשה להרפות את הגוף ולהירגע מבחינה פיזית. לכן, השתדלו להירגע או על ידי נשימות עמוקות או בכל דרך יצירתית אחרת. מדריכי רכיבה רבים מלמדים את תלמידיהם להשאיר את כל הצרות, המתחים והכעסים שלהם מחוץ לחווה, על מנת לאפשר הנאה מקסימלית בעת הרכיבה. בצורה כזו, הם משפרים באופן משמעותי את הרכיבה. זאת, מאחר שהם רגישים יותר לתנועות הסוס ובזמן הרכיבה הם נהפכים ליחידה אחת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *